a virtuális önmeghatározás helye

Blogolok, tehát vagyok!

Blogolok, tehát vagyok!

Mi jár a fejedben?

2015. augusztus 03. - tehatvagyok

Sokszor látom naponta ezt a kérdést, ahogy sokan mások is. Ezt a kérdést ignorálnom kell, mert ha mindig válaszolnék rá, szerintem az ismerőseim többsége egyszerűen kizárna. Helyette néha-néha bolond, vagy elgondolkodtató irásokat posztolok másodkézből, ahogy a legtöbben. Ritkább esetben feltöltök egy-egy képet.

Viszont ha nem ignorálnám a kérdést, mit írnék vajon ki? Azokat a dolgokat, amelyek valóban a fejemben járnak, vagy olyasmit, amit úgy érzem másokkal is megoszthatok. Úgy érzem, csak ez utóbbi, azaz lenne egy öncenzúra így is. Sok dolog egyszerűen nem tartozik másra, vagy megbánthatok akaratlanul akárkit egy kósza gondolattal. Ezek szerint cenzúráznám magam? Akkor az egésznek nincs értelme. Akkor marad már inkább az a magyarázat, hogy nehogy mások kitiltsanak, ezért inkább marad a szokásos posztolás.

Pont ennek kapcsán gondoltam rá, hogy mi történne, ha mondjuk valóban kiírnám cenzúra nélkül azokat a dolgokat, amik a fejemben járnak. Meddig mehetnék el? Mi történne velem. Kapnék visszajelzést? Vagy tényleg csak értetlenkedés lenne az eredmény? Nagyon ritkán kerülök társalgásba facebookon, erről és is tehetek. Vajon ez így maradna? Ismerek olyat, aki rengeteget posztol, van olyan, aki állandó válaszokat kap, ismerek olyat, aki rengeteget posztol és senki rá se ránt.

Akarom, hogy ez változzon? Megér ez egy kisérletet?

A bejegyzés trackback címe:

https://tehatvagyok.blog.hu/api/trackback/id/tr297676354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása